Препоръчани

СКУМРИЯ ЗА МЕЗЕ – домашна рецепта

Скумрия за мезе

Вкусната скумрия за мезе ще ви донесе наслада за небцето.

От доста време правя тази скумрия за мезе, но до снимки все не стигам. Не успявам да я снимам, защото винаги се намира някой вкъщи, който да я нападне. Случвало се е даже да не я чакат да изстине.
При тази рецепта костите на скумрията се стопяват и не се нуждае да я чистите от тях. Просто си хапвате с удоволствие всяко парченце от нея.

Ето какви продукти ще са ви необходими за тази вкусна скумрия:

Около 1.5 кг замразена скумрия, 200 мл винен оцет, 200 мл вода, 200 мл олио, сол, черен пипер на зърна, бахар на зърна 2-3 дафинови листа, 1 глава чесън.

Още: тенджера под налягане

Приготвяне: размразете скумрията и я почистете. Махнете главата и вътрешностите. Почистете корема от черната ципа и останалата кръв по гръбнака. Измийте добре рибата. Нарежете я на дебели шайби около 4-5 см. Старайте се да са еднакви по големина.

Подредете парчетата скумрия в тенджерата под налягане, поръсете ги с 1/2 чаена лъжичка сол (може и повече, зависи от солта, която ползвате). Добавете 10-12 зърна черен пипер, 4-5 зърна бахар, дафиновия лист и чесъна, който не е нужно да белите. Налейте оцета, олиото и водата.

Препоръчвам ви още една чудесна рецепта със скумрия. Вижте как я приготвям като кликнете тук- СКУМРИЯ С ДОМАТИ И ЛУК

Затворете тенджерата и я сложете на котлона. Включете котлона на максимална температура и щом тенджерата даде сигнал, че течността е завряла, намалете температурата на минимум. Гответе час и половина.

Задължително си засечете времето. Нямайте притеснение, че рибата ще са развари. 🙂 Дългото и бавно готвене в …

Продължава на страница 2

Погледнете също

гозба

Шарена манджа за лятото

Лесна за приготвяне и много вкусна е тази шарена манджа. Вече сме в сезона на …

Един коментар

  1. Здравейте, тази рецепта може ли да бъде изпълнена в тендажара по налягане която не се слага на котлона ( Pressure Cooker)? И параметрите същите ли биха били час и половина готвене?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *