февр. 132017
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
 соленки с мас

Вкусни соленки с мас

Тази рецепта за соленки с мас и сирене изрових от мамините тефтери.

Вкусните соленки с мас се приготвят лесно и бързо. Излизат много като бройки и са чудесни. Може да ги приготвите с повод и без повод. Ако имате деца може да ги включите и тях при приготвянето. Мисля, че ще им бъде забавно да ви помагат.

Необходими продукти: 200 гр. свинска мас със стайна температура, 1 равна чаена лъжичка сол, 2 яйца, 15 гр. бакпулвер, 100 мл. кисело мляко, 150 гр. бяло саламурено сирене, 500 гр. брашно, семена по избор (при моите соленки черен сусам и маково семе).

Още: ренде и тави.

Приготвяне на соленки с мас и сирене:

Разбийте с вилица яйцата до еднородност. Отделете от тях 3-4 супени лъжици в малка купичка. Пресейте брашното с бакпулвера и направете в него кладенче. Сложете в кладенчето яйцата, килото мляко, солта и меката мас. Омесете тесто. Тестото трябва да е меко и нелепнещо. Разделете на две части.

Подгответе си тавата на фурната. Ако желаете, може да сложите лист хартия за печене. В случай, че не разполагате с такава, не е фатално. Тавата не се подмазва с нищо. Включете си фурната за се загрява на 180 градуса.

Разточете на правоъгълна кора първата половина на тестото. Дебелината на кората да е не повече от 3 мм.  Настържете на едрото ренде сирене върху половината на кората. Старайте се да е равномерно разпределено навсякъде. Покрийте с тази част от кората на която не сте стъргали сирене. Притиснете с длани и минете повърхността с точилката, за да се залепят двата слоя на масленото тесто. Не е нужно да натискате силно. Просто леко минете с точилката в двете посоки по хоризонтала и по вертикала.

Нарежете соленките на пръчици с ширина от 1 см. и дължина 8-10 см. или в друга форма (аз направих лентички и малки триъгълници). Подредете соленките на… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)