авг. 282014
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
зелен фасул

консервиран зелен фасул

Рецепта за консервиране на зелен фасул!

Консервиране на зелен фасул за зимата е днешната рецепта. Няма определени килограми за зеленият фасул, колкото имате толкова ще консервирате. Когато ще правите консервиран фасул е хубаво да знаете, че е добре да е бран възможно най-скоро, да не е дълго време престоял и да е без лико. От години се предлага вече и на нашия пазар такъв сорт зелен фасул. Първо измийте добре шушулките, след което изрежете крайчетата. В случай, че е дълъг, го прережете на две или повече части.

Така ще е по-удобно да го подредите в бурканите. Подсигурете се с обикновен аспирин, тъй като на всеки буркан се слага по една таблетка за по-голяма сигурност. В подходяща голяма тенджера налейте до половината вода и я оставете да заври. Сложете необходимото количество сол (на 2 литра, 1 супена лъжица).

Сложете част от приготвеният зелен фасул и оставете да заври отново водата.

Ако фасулът е много крехък, варете не повече от 3 минути. За малко по-едър зелен фасул времето е 5 минути. Извадете го след определеното време и веднага го поставете в съд със студена вода. Тази процедура се прави за да се прекъсне варенето и да предпазите от разваряване при следващата операция и термична обработка. Охладеният фасул, подредете в буркани, сложете по 1 чаена лъжичка сол, 1 аспирин и долейте със студена чиста вода.

Затворете добре и заварете по следният начин: времето което е необходимо за консервиране на зелен фасул е 60 минути. Засича се от момента на… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)