събота , февруари 27 2021
Препоръчани

Зелен фасул за зимата.

домашен зелен фасул
консервиран зелен фасул

Рецепта за консервиране на зелен фасул!

Консервиране на зелен фасул за зимата е днешната рецепта. Няма определени килограми за зеления фасул. Колкото имате, толкова ще консервирате. Когато ще правите консервиран фасул е хубаво да знаете, че е добре да е бран възможно най-скоро, да не е дълго време престоял и да е без лико.

От години се предлага вече и на нашия пазар такъв сорт зелен фасул. Първо измийте добре шушулките, след което изрежете крайчетата. В случай, че е дълъг, го прережете на две или повече части.

Така ще е по-удобно да го подредите в бурканите. Подсигурете се с обикновен аспирин, тъй като на всеки буркан се слага по една таблетка за по-голяма сигурност.

В подходяща голяма тенджера налейте до половината вода и я оставете да заври. Сложете необходимото количество сол (на 2 литра, 1 супена лъжица).

Сложете част от приготвеният зелен фасул и оставете да заври отново водата.

Ако фасулът е много крехък, варете не повече от 3 минути. За малко по-едър зелен фасул времето е 5 минути. Извадете го след определеното време и веднага го поставете в съд със студена вода. Тази процедура се прави за да се прекъсне варенето и да предпазите от разваряване при следващата операция и термична обработка.

Охладения фасул, подредете го в буркани, сложете по 1 чаена лъжичка сол, 1 аспирин и долейте със студена чиста вода.

Затворете капачките добре и заварете по следния начин: времето което е необходимо за консервиране на зелен фасул е 60 минути. Засича се от момента на… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Погледнете също

тиквички във фурната

Тиквички на фурна

Приготвяйки тиквички на фурна няма да се въртите около тигана и ще имате време да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *