Препоръчани

Шадраван за вашата градина

шадраван

Представяме ви една интересна идея за шадраван в градината.

Това е едно чудесно съоръжение, което може да разнообрази градинската обстановка.

Хубавото е, че може да импровизирате и да направите шадраван по изцяло ваш проект. На пазара има достатъчно голям избор от елементи и оборудване за водни системи.

Може да си закупите най- различни PVC форми за езера или да си изкопаете езерце с форма според вашия вкус и след това да изолирате дъното и страните с подходяща PVC изолация за езерото.

Най- важният елемент за вашият шадраван е водната помпа, която ще създаде облика на цялата композиция.

В зависимост от желанието ви за различни ефекти ще трябва и помпа със съответната мощност и характеристики. Друг важен елемент също така е филтърът за пречистване на водата, който също трябва да бъде съобразен с капацитета на помпата и количеството вода която трябва да се пречиства. Можете да използвате различни струйници за разнообразни водни ефекти.

На пазара се предлага и ефектно осветление за езера. Ако искате да имате подобно съоръжение като на снимката, ще трябва първо да си изградите релефа от камъни. Преди това не трябва да забравяте да монтирате елементите на водната система за вашия шадраван.

Може да използвате определен кът и за вграждане на алпинеум с подходящи растения във водната каскада. Отстрани е добре да си оградите новият шадраван с подходящи речни камъни, които ще засилят ефекта за сливане с природата. Ако не използвате… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Погледнете също

Фиданки – как да ги засадим

Как да си засадим фиданки! Най- подходящото време за засаждане на фиданки в градината е …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *