апр. 032014
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!

шадраван

Представяме ви една интересна идея за шадраван в градината. Това е едно чудесно съоръжение, което може да разнообрази градинската обстановка.

Хубавото е, че може да импровизирате и да направите шадраван по изцяло ваш проект. На пазара има достатъчно голям избор от елементи и оборудване за водни системи. Може да си закупите най- различни PVC форми за езера или да си изкопаете езерце с форма според вашия вкус и след това да изолирате дъното и страните с подходяща PVC изолация за езерото.

Най- важният елемент за вашият шадраван е водната помпа, която ще създаде облика на цялата композиция.

В зависимост от желанието ви за различни ефекти ще трябва и помпа със съответната мощност и характеристики. Друг важен елемент също така е филтърът за пречистване на водата, който също трябва да бъде съобразен с капацитета на помпата и количеството вода която трябва да се пречиства. Можете да използвате различни струйници за разнообразни водни ефекти.

На пазара се предлага и ефектно осветление за езера. Ако искате да имате подобно съоръжение като на снимката, ще трябва първо да си изградите релефа от камъни, като преди това не трябва да забравяте да монтирате елементите на водната система за вашия шадраван. Може да използвате определен кът и за вграждане на алпинеум с подходящи растения във водната каскада. Отстрани е добре да си оградите новият шадраван с подходящи речни камъни, които ще засилят ефекта за сливане с природата. Ако не използвате… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)