юли 212015
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
ябълки

обикновени ябълки

Ябълки – изключително полезни плодове!

Вкусните ябълки са познати на всички още от детството, но понякога незаслужено ги избягваме за сметка на плодовете от далечни страни. Има твърдения, че най-полезната храна е тази, която расте на мястото, където живее човек. Затова е добре да се храним предимно с местни плодове и зеленчуци.

А най-добрият вариант е да си отгледате вкусни ябълки сами в градината. И когато узреят, да им се насладите максимално, защото знаете, че са произведени от вас. Тогава бъдете сигурни, че вкусът им ще бъде в пъти по хубав от купените от магазина.

Ябълките са може би едни от първите култивирани дървета и са много важна храна за милиони хора по света, които живеят в райони с по- хладен климат. Голямо предимство е, че те могат да се съхраняват дълго време, като запазват голямо количество от полезните си вещества и хранителна стойност.

В днешно време в магазините могат да се купят само култивирани сортове, които са специално създадени с перфектна форма, наситени цветове, устойчиви на заболявания и с дълъг срок на съхранение. Но все още съществуват стари сортове, които може да срещнете по време на излет в планината, в дворове по селата и техният …(ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

  One Response to “Ябълки – изключително полезни”

  1. […] едри ябълки, 1 пакетче бакпулвер, 2 яйца, 2 прахчета ванилия, 1 чаена […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)