Мариновани чери чушлета

чери чушлета
мариновани чери чушлета

Рецептата за тези мариновани чери чушлета е от моята майка.

Включително и чушлетата са ми дадени от нейната градина. Те с татко много ги харесват, защото са приятно люти, с дебело и плътно „месо“.

От няколко години виждам, че се предлагат в големите хранителни вериги и по пазарите. Така, че ако искате да си направите и от тях за зимата или сега да хапнете от тях, ще ги намерите лесно. Рецептата е изключително лесна и не отнема много време.

Необходими продукти за мариновани чери чушлета:

500 гр чери чушлета, 500 мл оцет, 400 гр захар, 2 супени лъжици сол, връзка пресен копър, 1-2 глави чесън (зависи от големината). В случай, че правите по- голямо количество, продуктите ще се завишат.

Приготвяне: измивате чери чушлетата и леко накъсявате (подравнявате) дръжките, след което ги прободете тук- там с дебела игла или с върха на малко ножче.

Следва опукването им. Това може да го направите на скара, на котлон (но не го правете върху стъклокерамичен), в сух тиган. След опукванито им, пригответе копъра и чесъна.

Копърът се реже на ситно, чесънът се изчиства от люспите и той се реже също на ситно.  От оцета, захарта и солта направете марината.

Слагате всичко в тенджера и оставяте да заври на котлона. Вода не се добавя. Маринатата става сладка, но нека това не ви притеснява. Целта на тези мариновани чери чушлета е точно такава, да са сладко кисели и леко люти. Изключително приятна добавка към … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *