Череши – сладко изкушение

череши
вкусни и свежи череши

Вкусните череши са едни от най- ранно зреещите плодове през годината.

Изкусителните плодове на ранните череши вече се появиха на пазара и привличат погледите на всички- малки и големи. Освен, че са изключително вкусни, пресните череши са и много полезни за човешкия организъм. По време на цъфтежа, тези овощни дръвчета са особено красиви и на много места се отглеждат именно с декоративна цел.

Но най- голямото удоволствие е да си имате собствени череши и когато узреят да си откъснете от дървото и да се насладите на невероятният им вкус и аромат.

Най- често се използват за консумация в прясно състояние, но намират и широко приложение като преработени в сироп, сладко или пък замразени и като декорация в кулинарията и сладкарството.

Ранните сортове череши започват да зреят в нашата страна в началото на май и късните сортове продължават да дават плодове до края на юни.

Плодовете не са много трайни и трябва да се консумират до 2-3 дена след беритбата или да се преработят, защото се влошават вкусовите им качества.

Със своята свежест, те помагат да се чувствате бодри и сити след консумацията им. Съдържанието на витамини от В групата, както и желязо, калции, калии, магнезии и витамин С ги прави особено полезни за засилване на обмяната на веществата и подобряване на … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Относно admin

Погледнете също

Прекрасен десерт

Бисквитена торта с маскарпоне

Вкусна торта с бисквити Това е моята рецепта за бисквитената торта с маскарпане. Приготвянето на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *