май 222015
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
череши

вкусни и свежи череши

Вкусните череши са едни от най- ранно зреещите плодове през годината.

Изкусителните плодове на ранните череши вече се появиха на пазара и привличат погледите на всички- малки и големи. Освен, че са изключително вкусни, пресните череши са и много полезни за човешкия организъм. По време на цъфтежа, тези овощни дръвчета са особено красиви и на много места се отглеждат именно с декоративна цел.

Но най- голямото удоволствие е да си имате собствени череши и когато узреят да си откъснете от дървото и да се насладите на невероятният им вкус и аромат. Най- често се използват за консумация в прясно състояние, но намират и широко приложение като преработени в сироп, сладко или пък замразени и като декорация в кулинарията и сладкарството.

Ранните сортове череши започват да зреят в нашата страна в началото на май и късните сортове продължават да дават плодове до края на юни.

Плодовете не са много трайни и трябва да се консумират до 2-3 дена след беритбата или да се преработят, защото се влошават вкусовите им качества. Със своята свежест, те помагат да се чувствате бодри и сити след консумацията им. Съдържанието на витамини от В групата, както и желязо, калции, калии, магнезии и витамин С ги прави особено полезни за засилване на обмяната на веществата и подобряване на … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)