Поддържане на фасадата на къща

поддържане на фасадата
поддържане на фасадата

Всяка къща има нужда от поддържане на фасадата, за да има дълъг живот и добър външен вид.

За поддържане на фасадата на къщата трябва поне веднъж в годината да се обърне специално внимание за нежелани промени, които може да предизвикат големи щети, ако не се поправят навреме. Внимателният външен оглед може да ви даде първоначална информация за състоянието на фасадата и съответно на цялата сграда. Най- притеснителните фактори са появата на пукнатини по фасадата, което говори за проблем най- вече с основите на къщата.

Ако забележите множество малки пукнатини по мазилката, това не е чак толкова притеснително, защото с времето основите се слягат минимално и е възможна появата на такива съвсем тънки пукнатини. При огледа трябва да се вземат под внимание множество фактори, които биха предизвикали щети по фасадата и да се прецени кои от тях могат да се елиминират и на кои може да се намали влиянието.

Ако има увивни и катерещи се растения по фасадата, те при всички положения ще доведат до повреждане на повърхностния слой, защото обикновено се прикрепват към стената в малките пукнатини и ги разширяват във времето. Една от най- лошите възможни причини за … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

Един коментар

  1. Много полезна информация! Бих добавил още, че трябва да се обръща особено голямо внимание на комините. От там има голяма вероятност да прониква влага в къщата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *