Питки от типово брашно

Тази рецепта е за вкусни питки с типово брашно.

вкусни питки
питки от типово брашно

Много от предлаганите типови питки или хляб на пазара са само оцветени.

Това ме провокира да започна да си меся сама питки от типово брашно. Много важно е да знаете, че за да втасат питките, към типовото брашно трябва да добавите и една част бяло.

Ето необходимите продукти за тези питки :

Бяло брашно 200 г, типово брашно 500 г, мая за хляб 20 г, 1 чаена лъжичка захар, 1 чаена лъжичка сол, 200 мл кисело мляко със стайна температура, 200 мл хладка вода, 1 суров белтък, половин чаена лъжичка сода за хляб и 3 супени лъжици олио.

Смесете киселото мляко с водата, захарта и маята. Добавете 4-5 супени  лъжици от бялото брашно и разбъркайте. Оставете на топло да се образува квас, с който ще замесите тестото. Смесете остатъка от бялото брашно с типовото и пресейте.

Направете кладенче в брашното и в него изсипете готовия квас.Добавете солта, олиото, белтъка и содата. Замесете тесто, меко, еластично и не лепнещо. Това тесто втасва по-бавно от обикновеното, затова е добре да предвидите повече време. Сложете тестото в по-голям съд, който сте подмазали с олио и го покрийте със стреч фолио. Не втасвайте принудително тестото за вашите питки. Много хора го … (ПРОДЪЛЖАВА на страница 2)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *