Препоръчани

Пуканки без микровълнова фурна

пуканки
пуканки приготвени на котлона

Предполагам, че повечето от младите хора дори не подозират, че пуканки могат да се приготвят и без микровълнова фурна.

Вкусните пуканки са здравословни и диетични, когато не са приготвени в микровълнова фурна. Има специални сортове царевица, които са предназначени за пукане.

Пуканките са добър източник на фибри,  високото  съдържание на магнезий в тях ги прави полезни за растежа и поддържането на здрави кости и тъкани.

Подобряват храносмилането, подобряват нивото на кръвната захар, понижават риска от някой ракови и сърдечносъдови заболявания.

И отново подчертавам, че говоря за пуклива царевица не от пакетче, в което има мазнина и сол. При приготвянето на пуканки, както вашите баби и прабаби са правили, може да контролирате мазнината и солта.

Дори може да не слагате. Да се възползвате пълноценно от полезните вещества на този сорт царевица. Пуканките са лакомство за малки и големи.

Необходими продукти за приготвяне на пуканки без микровълнова фурна:

Пуклива царевица (продава се насипна по пазари, био магазини, големите хранителни вериги, а напоследък виждам и в малките бакалии), мазнина- в повечето случаи се използва олио (навремето бабите ги пукаха със свинска мас), сол и тенджера с капак.

Приготвяне: сложете в тенджера с по-широко дъно малко от избраната от вас мазнина (слагам олио), добавете щипка сол и сложете толкова царевица, че да закриете плътно дъното.

Сложете тенджерата на котлона и го включете на максимална температура. Разклащайте от време на време тенджерата. Щом се появи първата пуканка, слагате веднага капака и намаляте на средна температура котлона. Тенджерата непрекъснато се … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

Погледнете също

тиквички във фурната

Тиквички на фурна

Приготвяйки тиквички на фурна няма да се въртите около тигана и ще имате време да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *