Ное. 242015
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
пуканки

пуканки приготвени на котлона

Предполагам, че повечето от младите хора дори не подозират, че пуканки могат да се приготвят и без микровълнова фурна.

Вкусните пуканки са здравословни и диетични, когато не са приготвени в микровълнова фурна. Има специални сортове царевица, които са предназначени за пукане. Пуканките са добър източник на фибри,  високото  съдържание на магнезий в тях ги прави полезни за растежа и поддържането на здрави кости и тъкани. Подобряват храносмилането, подобряват нивото на кръвната захар, понижават риска от някой ракови и сърдечносъдови заболявания. И отново подчертавам, че говоря за пуклива царевица не от пакетче, в което има мазнина и сол. При приготвянето на пуканки, както вашите баби и прабаби са правили, може да контролирате мазнината и солта. Дори може да не слагате. Да се възползвате пълноценно от полезните вещества на този сорт царевица. Пуканките са лакомство за малки и големи.

Необходими продукти за приготвяне на пуканки без микровълнова фурна:

Пуклива царевица (продава се насипна по пазари, био магазини, големите хранителни вериги, а напоследък виждам и в малките бакалии), мазнина- в повечето случаи се използва олио (навремето бабите ги пукаха със свинска мас), сол и тенджера с капак.

Приготвяне: сложете в тенджера с по-широко дъно малко от избраната от вас мазнина (слагам олио), добавете щипка сол и сложете толкова царевица, че да закриете плътно дъното. Сложете тенджерата на котлона и го включете на максимална температура. Разклащайте от време на време тенджерата. Щом се появи първата пуканка, слагате веднага капака и намаляте на средна температура котлона. Тенджерата непрекъснато се … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)