събота , октомври 24 2020
Препоръчани

Торта Пролет с аромат на виолетки

Разрежете блата на 2 части и разпределете крема в средата, като отавите за измазване на тортата отгоре и отстрани. Загладете възможно най-добре тортата и я оставете за около час или повече в хладилник.

Докато тортата се охлажда, вие си пригответе масления крем, с който да измажете тортата и да я декорирате. Разбийте маслото с пудрата захар като добавите 2-3 капки от есенцията.

Оставете си малко от крема, който да оцветите в различни цветове за декорацията. Към останалия добавете малко от лилавата боя и размесете до равномерен цвят.

Отново измажете отгоре и отстрани охладената тортата и я декорирайте. В случай, че ви е трудно да направите подобна декорация на вашата торта Пролет, направете такава, каквато ви е лесна на вас.

В крайна сметка вкусът е от по-голяма значение. 😉
Задължително оставете тортата за една нощ в хладилник преди да я поднесете.

Предлагам ви една изпробвана рецепта за страхотна МОРКОВЕНА ТОРТА:https://hitrinibg.com/morkovena-torta/

настроение с торта пролет

Погледнете също

Бабини

Бабини принцеси за закуска

Днес приготвям вкусните бабини принцеси. Тези бабини принцеси може да ги поднесете и като лек …

6 коментара

  1. Здравейте,ако искам да направя тази торта на два или три етажа,но всеки с различен аромат,какви аромати биха подхождали на виолетките ?

  2. Петя Михова

    Искам да направя тортата, но не успях да намеря аромат виолетки. Може ли да се изполват разтопени на водна баня бонбони теменужки, как да ги разтопя / с вода ли/ и по колко да се сложи?

    • Здравейте, есенцията на виолетки купувам от Слайс комерс ООД. Не съм убедена, че като разтопите бонбоните ще получите нужната концентрация като на есенцията. В крайна сметка не ви пречи да опитате с малко вода и няколко бонбона да варите на тих огън до разтапянето им.

  3. Здравейте,тортата ми хареса като идея.Имам въпрос – откъде може да се намери есенция виолетки ??

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *