мар. 162014
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
зеленчукова градина

зеленчукова градина на двора

Направете си интересна зеленчукова градина! Тя ще ви достави удоволствие от работата и много вкусни и пресни зеленчуци за вашата трапеза!

Пролетта почти чука на вратата и на дневен ред идва темата с интересните предложения за градината. Градината е място където освен цветя и друга красива растителност, могат да се отглеждат и превъзходни зеленчуци и плодове. Тук може да видите няколко лесни за изпълнение и много практични идеи за отглеждане на пресни домашни зеленчуци.

С помощта на стари дървени палети може да си организирате перфектна зеленчукова градина, която може да се обслужва лесно и да  засеете най- различни зеленчуци, билки и подправки. Напълнете пространството в палета с екологична тор и пръст и ги размесете добре. Уплътнете добре почвата и засейте вашите семена или разсад. Поливайте редовно и премахвайте изсъхналите листа и растения.

зеленчукова градина в бутилки

А тук може да видите зеленчукова градина в пластмасови бутилки за рециклиране. Вземете няколко бутилки от минерална вода от 5 или 10 литра и ги срежете по показания начин. Напълнете ги с торопочвена смес и засейте семената в тях. Предимството на тази зеленчукова градина е, че може да се прибира на топло в къщата, за да не измръзнат растенията и когато навън температурата е подходяща, може да се изнесе отново и да се постави на слънчево място.

По този начин ще може да се ускори вегетацията на растенията и да си похапвате пресни марули още в ранна пролет. По този начин могат да се засеят и люти и обикновени чушки, различни подправки и билки и дори чери домати. Трябва само да се следи за влагата на почвата и да се борите с неприятелите.

зеленчукова градина от улуци

Има много интересни решения за… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

  7 коментара to “Зеленчукова градина на двора”

  1. siete grandi complimenti

  2. Az iskam da popitam na plastmasovite butilki trqbva li da ima dupki za da se otti4a izli6nata voda? Blagodarq predvaritelno! 🙂

    • Ако мислите, че има вероятност за преполиване е препоръчително да има отвори за оттичане на излишната вода!

      • Проблемът не е в преполиването, а в гниенето, така че трябва да има винаги дупки за оттичане

  3. Супер много интересни идеи !!!

  4. […] a suitable color according to the interior of your kitchen. Like this, after some time you’ll get fresh and tasty […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)