Зеленчукова градина на двора

зеленчукова градина
зеленчукова градина на двора

Направете си интересна зеленчукова градина! Тя ще ви достави удоволствие от работата и много вкусни и пресни зеленчуци за вашата трапеза!

Пролетта почти чука на вратата и на дневен ред идва темата с интересните предложения за градината. Градината е място където освен цветя и друга красива растителност, могат да се отглеждат и превъзходни зеленчуци и плодове. Тук може да видите няколко лесни за изпълнение и много практични идеи за отглеждане на пресни домашни зеленчуци.

С помощта на стари дървени палети може да си организирате перфектна зеленчукова градина, която може да се обслужва лесно и да  засеете най- различни зеленчуци, билки и подправки. Напълнете пространството в палета с екологична тор и пръст и ги размесете добре. Уплътнете добре почвата и засейте вашите семена или разсад. Поливайте редовно и премахвайте изсъхналите листа и растения.

зеленчукова градина в бутилки

А тук може да видите зеленчукова градина в пластмасови бутилки за рециклиране. Вземете няколко бутилки от минерална вода от 5 или 10 литра и ги срежете по показания начин. Напълнете ги с торопочвена смес и засейте семената в тях. Предимството на тази зеленчукова градина е, че може да се прибира на топло в къщата, за да не измръзнат растенията и когато навън температурата е подходяща, може да се изнесе отново и да се постави на слънчево място.

По този начин ще може да се ускори вегетацията на растенията и да си похапвате пресни марули още в ранна пролет. По този начин могат да се засеят и люти и обикновени чушки, различни подправки и билки и дори чери домати. Трябва само да се следи за влагата на почвата и да се борите с неприятелите.

зеленчукова градина от улуци

Има много интересни решения за… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

7 Коментари

  1. siete grandi complimenti

  2. Az iskam da popitam na plastmasovite butilki trqbva li da ima dupki za da se otti4a izli6nata voda? Blagodarq predvaritelno! 🙂

    • Ако мислите, че има вероятност за преполиване е препоръчително да има отвори за оттичане на излишната вода!

      • Проблемът не е в преполиването, а в гниенето, така че трябва да има винаги дупки за оттичане

  3. ДИМИТРИНА ВАСИЛЕВА

    Супер много интересни идеи !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *