Препоръчани

Блага лютеница на огнището

P1320870

…котлона (преди време като живеех в апартамент, правех всичко на котлона и във фурната). Сложете домата в по-голяма тава, за да стане естествено по-бързо.

Сложете тавата на огъня и често бъркайте с дървена лопатка, по възможност с по-дълга дръжка. Огънят не бива да е много силен. Щом доматите започнат да се сгъстяват, налейте олиото и разбъркайте добре.

След 5 минути добавете смлените чушки, моркови и патладжани. Сложете сол, захар и подправките. Чесъна и лютите чушлета са по желание. Бъркайте непрекъснато да не загори.

След около 10-15 минути вашата блага лютеница ще е готова. Опитайте как е на сол и ако има нужда добавете и разбъркайте добре. Отстранете от огъня и пригответе бурканчета за насипване.

От тази доза излизат 9 големи буркана от благата лютеница с вместимост от 800 мл. или 18-20 бурканчета от малките ( зависи с каква вместимост са).

След като напълните и затворите с капачките, стерилизирайте лютеницата. Засечете 5 минути от момента на завирането и отстранете от огъня.

Горещо препоръчвам тази блага лютеница. Заслужава си отделените 3 часа и още един около нейната стерилизация.

P1320726-001P1320732P1320763

Погледнете също

телешкото с ориз

Телешко с ориз и домати

Лесна рецепта за телешко с ориз и домати на фурна е рецептата ми днес. Често …

Един коментар

  1. Рецептата е точно такава, каквато използвахме преди много години когато в междублоковите пространства се правеше лютеница и аромата на печени чушки се носеше навсякъде! Благодаря!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *