четвъртък , ноември 21 2019
Препоръчани
Начало » Хитрини за кухнята » Пилешко филе в сандвич преса

Пилешко филе в сандвич преса

пилешко филе в сандвич преса
Филе в сандвич преса с картофи и пикантен сос

Пригответе си пилешко филе в сандвич преса.

Бързо за приготвяне и много сочно става пилешкото филе в сандвич преса. Намерила съм всевъзможни приложения на сандвич пресата. Предполагам, че повечето от вас рядко ползват този уред… Така бях и аз известно време докато не започнах да експериментирам с всевъзможни продукти. 🙂

Правя много неща на пресата: банички с готови кори, питки, мързеливи банички, месо, зеленчуци… Ето тук може да видите как да си приготвите вкусни банички: https://hitrinibg.com/marzelivi-banichki/

Необходими продукти за филето в сандвич преса:

Пилешко филе, сол, подправка по ваше желание (аз ползвам люто къри), мазнина (олио, зехтин).

Приготвяне: добре е да овкусите пилешкото филе предварително (може да си купите и овкусено). Филето изцепвам на дебелина около 2 см. и леко намазнявам (колкото да се задържат подправките  по него). Овкусявам го и го оставям поне за 12 часа с подправките в затворен съд в хладилник.

След престоя си в хладилника изваждам и слагам в добре загретия уред. Пека месото около 4 до 5 минути.  За това време то се е сготвило и е придобило приятен загар. Ако сте си подготвили месото предварително бързо ще приготвите вкусен обяд или вечеря.

При изпичането на пилешкото филе в сандвич пресата то запазва всички сокове и макар, че месото е без мазнина става крехко и сочно.

Времето за изпичане в сандвич пресата може да варира. Това зависи от мощността на електроуреда.

В случай, че ви се стори недостатъчно изпечено, печете още минута-две. Пригответе си такова филе в сандвич пресата и се насладете на този аламинут.

Препоръчана рецепта: Домашен салам от пилешко филе

пилешко филе на сандвич тостер

Погледнете също

пилешкото филе на скара

Пилешко филе на скара

Често ме питат как се приготвя пилешко филе на скара без да става сухо. В …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *