Препоръчани

Пилешко филе в сандвич преса

пилешко филе в сандвич преса
Филе в сандвич преса с картофи и пикантен сос

Пригответе си пилешко филе в сандвич преса.

Бързо за приготвяне и много сочно става пилешкото филе в сандвич преса. Намерила съм всевъзможни приложения на сандвич пресата. Предполагам, че повечето от вас рядко ползват този уред… Така бях и аз известно време докато не започнах да експериментирам с всевъзможни продукти. 🙂

Правя много неща на пресата: банички с готови кори, питки, мързеливи банички, месо, зеленчуци… Ето тук може да видите как да си приготвите вкусни банички: https://hitrinibg.com/marzelivi-banichki/

Необходими продукти за филето в сандвич преса:

Пилешко филе, сол, подправка по ваше желание (аз ползвам люто къри), мазнина (олио, зехтин).

Приготвяне: добре е да овкусите пилешкото филе предварително (може да си купите и овкусено). Филето изцепвам на дебелина около 2 см. и леко намазнявам (колкото да се задържат подправките  по него). Овкусявам го и го оставям поне за 12 часа с подправките в затворен съд в хладилник.

След престоя си в хладилника изваждам и слагам в добре загретия уред. Пека месото около 4 до 5 минути.  За това време то се е сготвило и е придобило приятен загар. Ако сте си подготвили месото предварително бързо ще приготвите вкусен обяд или вечеря.

При изпичането на пилешкото филе в сандвич пресата то запазва всички сокове и макар, че месото е без мазнина става крехко и сочно.

Времето за изпичане в сандвич пресата може да варира. Това зависи от мощността на електроуреда.

В случай, че ви се стори недостатъчно изпечено, печете още минута-две. Пригответе си такова филе в сандвич пресата и се насладете на този аламинут.

Препоръчана рецепта: Домашен салам от пилешко филе

пилешко филе на сандвич тостер

Погледнете също

Пилаф с булгур

Пилаф с булгур, фиде и пилешко

Харесвам кухнята на Ориента и често приготвям ястия като този пилаф с булгур, фиде и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *