Препоръчани

Покупка на къща – полезни съвети

… да погледнете покрива. Когато покривът е здрав, макар и покрит с много стари керемиди, той изглежда прав, без хлътнали участъци по него, без разместени керемиди, без липсващи или счупени парчета от керемидите или капаците по билото на покрива. Също така добра информация за състоянието на покрива може да ви даде и състоянието на комините на сградата.

Полуразрушените комини с паднала мазилка и неправилна форма могат да ви казват само едно- че тази къща не е стопанисвана добре! Добре е ако имате възможност да се качите на тавана и там да направите цялостен оглед на подпокривното пространство. За целта е необходимо да се снабдите с фенер, който ще ви позволи да направите огледа. Наличието на легени и кофи на определени места трябва да ви сигнализират за нередности.

При покупка на къща трябва да обърнете повече внимание на покрива!

Един поглед към керемидите може да ви покаже местата където има счупени керемиди или разместени такива. Не бива всяко счупено ъгълче да ви причинява паника, защото е нормално да има малки дефекти по покривната конструкция, които могат да се нарекат козметични. За вас най-важното е да установите цялостното състояние на покрива дали е здраво и дали няма изгнили греди и опори. Ако се съмнявате, най-добре е да се върнете още веднъж на мястото придружени от специалист по покриви или в област, в която мислите, че къщата има нужда от повторен оглед.

При бъдеща покупка на къща, външният оглед се състои в по-внимателно вглеждане в основите на постройката, като всяка пукнатина или разместване трябва да изостри вниманието ви.

Прясно извършеният козметичен ремонт трябва да ви накара да бъдете по-внимателни при огледа, защото в повечето случай такъв ремонт се прави, за да се заличат някои проблеми със сградата. Ако има груби кръпки по фасадата или  по вътрешните стени, наличие на мухъл и плесен по стените, или видими пукнатини, задължително трябва консултация със строителен специалист. Докато оглеждате дворното място е желателно да изострите и обонянието си , защото една ферма за крави, кози или овце в двора на съседа ще ви вгорчи дните особено през лятото.

Следващото нещо на което трябва да обърнете особено внимание при покупка на къща са комуникациите в самата сграда и отвън.

Трябва да знаете, че подмяната на електроинсталацията и В и К инсталацията не са никак евтино и безобидно начинание, защото са свързани с много… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 3 )

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *