Препоръчани

Стелаж за плодове от дърво

стелаж
Стелаж за съхранение на плодове Снимка: https://www.crafthubs.com/favor-gift-decor-diy/39386

Направи си сам рафтове за съхранение на плодове!

Ако имате подходящи инструменти и дървени елементи, може да си изработите този практичен и функционален дървен стелаж за съхранение на плодове.

Най-лесният вариант е да дадете чертеж на някой дърводелец и той да ви направи този или подобен на него стелаж. Другият вариант е да си поръчате дървените елементи като заготовка и сами да си ги разкроите и сглобите. Не е трудно, но ще ви трябват подходящи инструменти и технически познания.

В него може и да си сушите билки и подправки, които трябва да се сушат на сянка. Трябва само да го поставите на сухо, защитено от влага и проветриво място, където става течение. Препоръчваме ви да лакирате дървените елементи с акрилен лак подходящ за контакт с хранителни продукти.

Нанесете няколко слоя лак, защото първият ще попие в дървото и следващите слоеве ще създадат защитното покритие. Ако не е лакирано дървото, в случай, че някой плод загние, той първо ще остави грозно петно на повърхността и след това бактериите остават в дървото и не могат да се махнат лесно. Когато е лакиран вашият стелаж, той ще може много по-лесно да се … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Погледнете също

домашен компот от сини сливи

Компот от сини сливи

Време е да се направи ароматният компот от сини сливи. Не, че има нещо сложно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *