апр. 062015
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!

приготвянето на различни маринати за дивечово месо или домашни птици. Също така е чудесна подправка за постни зеленчукови ястия, като не трябва да се прекалява с количеството, защото е силно ароматна подправка и може да превземе вкуса на другите подправки и да се наруши хармонията и вкуса на ястието. Може да си приготвите ароматен зехтин, като сложите няколко листа от салвия в бутилката.

Зехтинът придобива чудесен аромат след известно време. Чудесна подправка е за приготвянето на ястия от печено свинско и телешко месо, както и дивеч. В италианската кухня понякога се използват и цветовете на градински чай за овкусяване на различни видове паста и салати.

Използват се основно листата на салвията, като трябва да се берат по време на цъфтежа в слънчево и сухо време и да се изсушат на сянка на проветриво място. Изсушените листа може да се съхраняват в хартиени пликове или торбички от плат на сухо, тъмно и проветриво място.

Преди да започнете употребата на салвия (градински чай), трябва да се консултирате с личния си лекар за съвместимост с други лекарства, алергии към някои от съставките и дозировка!

Източник: Уикипедия

градински чай

градински чай в градината

 

  4 коментара to “Градински чай – салвия”

  1. А за чай използва ли се?

  2. Искам да попитам ,кога се бере ,преди или след цъфтежа?

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)