понеделник , септември 28 2020
Препоръчани

Празнична торта – лесна рецепта

… ленти с ширина 10 см и така получих една не голяма на вид торта, но доста висока – ефекта, които търсех. Намазвате лентите с крем както е показано на снимките и завивате на руло като охлюв (първото навито руло слагате на подноса, на които ще бъде вашата празнична торта), като добавяте всяка следваща лента. Когато завиете всички ленти, скосете края на последната за да заравните окръжността.

Показано е в една от снимките. Намажете тортата отстрани и отгоре и заравнете много добре , защото после като залеете тортата с шоколад всички неравности ще личат.

Оставете подготвената празнична торта за един час в хладилника, време в което ще подготвите шоколада за заливане.

Шоколада нарежете на много тънки филийки, сложете сметаната в купа и загрейте на водна баня до сгорещяване (ако сте го правили и друг път и сте сигурни в себе си може да направите това директно на котлона). Щом сметаната се загрее на пипане да пари (внимавайте да не се изгорите), добавете нарязания шоколад и отстранете от огъня.

Бъркайте докато шоколада се стопи (тази смес се нарича шоколадов ганаш). Оставете 5 минути да се охлади леко и залейте с него охладената торта, като разнесете равномерно навсякъде ганаша включително и отстрани.

Върнете вашата празнична торта в хладилника и се заемете с декорацията.

Както по-горе споменах декорацията на тази торта е направена с марципан, който се продава готов в хранителните вериги, но вие може да си направите декорация и от фондан ако имате или захарно тесто. Марципан ползвам тъй като много лесно се работи с него и е много вкусен. Пакетчето което съм купила е 200 гр. и за украсата съм използвала по-малко от 1/3. Едната част оцветих със… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 3)

Погледнете също

Японки за десерт

Японки – десертът от моето детство

От известно време все за тези японки си мисля. Когато бях малка такива японки се …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *