сряда , септември 23 2020
Препоръчани

Празнична торта – лесна рецепта

… зелена хранителна боя и един малък къс с червена. Когато работите с оцветителите и не използвате ръкавици, измивайте много добре ръцете си за да не попадне от единия цвят в другия.

Омесвате добре всяко парче марципан или фондан, да стане равномерен цвета.

Зеленият марципан разточвате с точилка и с малък нож за плодове или карвинг изрязвате листенца, които имитират лисата на храста бодлив Джел. На една от снимките можете да видите как изглеждат тези листа и как да си ги изрежете.

От червеният цвят направете малки топченца с големината на грахови зърна и малко по-едри.

Направете и клонки. Може от марципана или ако са ви останали изрезки от блата както при мен. Изрезките смесих с малко от крема (1 лъжичка успях да събера) и оформих фитилчета, от които направих клонки.

Когато сте готови с листата и топчетата извадете вашата празнична торта и я декорирайте както съм показала или по ваше усмотрение (може повода да е рожден ден и ще направите рози или фигурки, ако е за детски празник).

В случая моята празнична торта беше за Коледа и отгоре поръсих през цедка малко пудра захар, която да имитира сняг, но една част от нея се разтопи.

Затова ви съветвам, ако вие искате на вашата празнична торта да има сняг, то поръсете я със стърготини кокос. Мисля, че това е една лесна и ефектна празнична торта, която не отнема много време да се приготви.

празнична торта 3
кремове за празнична торта
празнична торта 5
приготвяне на празнична торта
празнична торта 7
празнична торта

празнична торта 9 продукти за празнична торта празнична торта 11 празнична торта 15 празнична торта 19 празнична торта празнична торта

Погледнете също

Японки за десерт

Японки – десертът от моето детство

От известно време все за тези японки си мисля. Когато бях малка такива японки се …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *