Препоръчани

Торта Романтика за специален повод

очаровайте гостите с торта романтика
Разрез на великолепната торта Романтика!

… втория блат по същия начин. Напълно изстиналите блатове увийте плътно в стреч фолио и оставете поне за 4-5 часа в хладилник (моите оставям за 1 нощ).

Приготвяне на крема за торта Романтика.

Пригответе си крема за тортата като разбиете мекото краве масло с пудрата захар на пухкав бял крем. Маскарпонето разбъркайте до еднородност с лъжица на ръка.

Към масления крем сложете ванилията и добавяте лъжица по лъжица от маскарпонето към масления крем. Бъркайте на ръка с дървена лъжица или силиконова шпатула.

торта романтика за десерт

Всеки блат се разрязва на три равни части. Получавате 6 еднакви по дебелина платки за вашата торта Романтика. Кремът слагате в голям сладкарски пош с гладък накрайник. Шприцовате крем върху първия блат, като оставяте около 1 см. около периферията непокрито с крем. Слагате следващата платка и по същия начин слагате от крема. Правите така докато подредите цялата торта.

Тъй като тортата става доста висока (малко над 20 см.), добре е да бъде укрепена. За целта забийте в средата сладкарския пирон. Тези, които не разполагат с пирони, може да използват дебела пластмасова сламка за пиене. Така подготвената торта е готова да бъде зафилена.

Зафилването става с оцветен швейцарски крем, от който са направени и цветята в същия цвят. С помощта на малка еластична сладкарска шпакла нанасяте крема.

Подчертавате тук там с малко черна боя и четка, за да се получи така нареченото „заносване“ и акцентирате със златна боя. Направете голямо шоколадово цвете с помощта на четка и разтопен шоколад. Вижте как да го направите тукhttps://hitrinibg.com/torta-den-i-nosht/  Декорирайте тортата с него и цветята от швейцарски крем.

Оставете задължително в хладилник за 1 нощ вашата торта Романтика. Поднесете тортата на следващия ден и се насладете на неповторимия и вкус.

Погледнете също

Прекрасен десерт

Бисквитена торта с маскарпоне

Вкусна торта с бисквити Това е моята рецепта за бисквитената торта с маскарпане. Приготвянето на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *